Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Ο Νίκος Καζαντζάκης υποστηρίζει πως ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του κι όταν πια του έχει διευκολύνει το πέρασμα, αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί, ενθαρρύνοντας το μαθητή του να φτιάξει δικές του γέφυρες. Τέτοιες γέφυρες είναι οι διαλέξεις που περιλαμβάνονται σ' αυτό τον τόμο. Είναι απλώς ιδέες, έννοιες και συναισθήματα που θέλησα να μοιραστώ χαρούμενα με τους άλλους. Προσπάθησα να τις μεταδώσω γνωρίζοντας από την αρχή, ότι μπορούσε κανείς να τις δεχτεί, να ενθουσιαστεί μ' αυτές, να τις αγνοήσει ή να τις απορρίψει. Δεν είχε σημασία. Τα πράγματα αυτά επαναλαμβάνονται εδώ γι' αυτούς που δεν τα άκουσαν την πρώτη φορά ή γι' αυτούς που θέλουν ίσως να τα ξανανιώσουν άλλη μια φορά. Χαίρομαι που μοιράστηκα αυτές τις ιδέες. Ακόμα μ' εντυπωσιάζει το γεγονός ότι χιλιάδες άνθρωποι ενδιαφέρθηκαν να τις ακούσουν. Για μένα αντιπροσωπεύουν δέκα υπέροχα χρόνια ανάπτυξης και επαφής. Κοιτάζοντας πίσω δε μετανοιώνω για τίποτε και ξέρω πως θα 'ρθουν κι άλλα χρόνια, καλύτερα και χειρότερα, γιατί είμαι αποφασισμένος να συνεχίζω να στήνω γέφυρες. Λέο Μπουσκάλια

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ – ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ!

Πολύς ντόρος γίνεται τελευταία σχετικά με τις εκπομπές του CO2 (διοξείδιο του άνθρακα) και τις επιπτώσεις αυτού στην αλλαγή του κλίματος। Τί συμβαίνει όμως πραγματικά, είναι όντως έτσι όπως μας τα παρουσιάζουν?...

ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ! Είναι ένα παραμύθι την υπόθεση την οποία έχουν αναλάβει επαγγελματίες απατεώνες για να πείσουν τον κόσμο ότι το πρόβλημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη...
είναι υπαρκτό και όποιος δεν το βλέπει είναι ανόητος। Κανείς δεν θέλει να είναι ανόητος, κι έτσι όλοι λένε "ναι, ναι είναι αλήθεια ότι το CO2 είναι υπεύθυνο για την υπερθέρμανση του πλανήτη." Οι απατεώνες κερδίζουν πολλά χρήματα (χρηματιστήριο ρύπων, πράσινο τέλος – βλεπε τέλη κυκλοφορίας 2010! Και πολλά άλλα) αυξάνοντας παραλληλα την ισχύ και τον έλεγχο που ασκούνε στους πληθυσμούς....

Οι σκεπτικιστές στιγματίζονται ως άτομα με ελάχιστη ή καθόλου ευαισθησία στις ¨οικολογικές ανησυχίες¨ που επιτάσσει ως νέο όπλο στην φαρέτρα της η Νεα Τάξη πραγμάτων. Τα πράγματα όμως αρχίζουν να πέρνουν νέα τροπή και η απάτη αρχίζει να ξεσκεπάζετε με το Climategate, όπου αποδεικνύεται ότι, "Ε, κάποιος παραποιηεί τα δεδομένα, οι επιστήμονες έχουν εφεύρει την υπερθέρμανση του πλανήτη! " 

Ως εκ τούτου, η διάσκεψη της Κοπεγχάγης που έγινε πριν αρκετό καιρό για την αλλαγή του κλίματος, ήταν εξαιρετικά συμβολική, πήραν μέρος οι υπέρμαχοι της θεωρίας της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Ειναι άραγε τυχαίο ότι στο συγκεκριμένο μέρος ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν έγραψε τα καλύτερα παραμύθια της ιστορίας??...................... 

Το κλίμα είναι σταθερό τα τελευταία 10 έτη 

Αν εξετάσουμε τις παγκόσμιες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια των τελευταίων 10 ετών παρατηρεί κανείς ότι δεν έχουν αυξηθεί, αλλά είναι σταθερές ή ακόμη και μειώθηκαν! Για πιό λόγο λοιπόν τόση φασαρία και εκφοβισμός για το θέμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη? Τα γεγονότα και οι μελέτες δείχνουν μια διαφορετική εικόνα. Ως εκ τούτου, ο ισχυρισμός ότι το CO2 ζεσταίνει το κλίμα, είναι ψευδής. Διότι αν το ποσοστό του CO2 αυξάνεται στην ατμόσφαιρα ενώ οι θερμοκρασίες παραμένουν οι ίδιες ή ακόμη και μειώνονται τότε όλη η θεωρία καταρρέι ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ. 

Εδώ βλέπουμε ένα διάγραμμα που δείχνει τις θερμοκρασίες και το CO2 τα τελευταία 8 χρόνια. Η τάση της θερμοκρασίας (κόκκινη) μειώνεται, ενώ το CO2 αυξάνετε (μπλε). 

Ο ισχυρισμός λοιπόν ότι υπάρχει μια παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας που προκαλείται από την αύξηση του CO2 καταρρίπτεται.

Οι πάγοι είναι σταθεροί 
Ώς άλλο παράδειγμα για να πείσουν τον κόσμο αναφέρουν το λιώσιμο των πάγων. Όμως είναι όντως έτσι; Σύμφωνα με τα λόγια των κινδυνολόγων, σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχουν πια παγόβουνα και θα μπορούμε να κολυμπήσουμε στο Βόρειο Πόλο. Στην πραγματικότητα, είναι όλα ένα ψέμα.

Όπως φαίνεται από τη δορυφορική εικόνα, αριστερά ο πάγος το 1988, δεξιά, είκοσι χρόνια αργότερα, το 2008, δεν υπάρχει καμία τάση προς μείωση της επιφάνειας των πάγων, η κατάσταση είναι σταθερή, τα πάντα είναι φυσιολογικά. Ακόμα και στο Hudson Bay, έχει πάγους και οι πολικές αρκούδες είναι ευτυχισμένες, όλα είναι καλά, ως εκ τούτου, ο πληθυσμός τους έχει αυξηθεί πενταπλάσια από το 1950!

Ο ισχυρισμός ότι ο πάγος στο Βόρειο Πόλο, θα εξαφανιστεί σύντομα, καταρρίπτεται.

Το στρώμα πάγου της Ανταρκτικής αυξάνεται 
Τώρα ας εξετάσουμε το Νότιο Πόλο. Εκεί υπάρχει μάλιστα αύξηση στον πάγο επι χρόνια! Οι εικόνες πάνω δείχνουν την επιφάνεια το Μάρτιο του 2009 (μέσα του καλοκαιριού στο Νότιο Πόλο), σε σύγκριση με την κάτω εικόνα 30 χρόνια πριν την ίδια εποχή.


Ο ισχυρισμός ότι το στρώμα πάγου της Ανταρκτικής είναι όλο και λιγότερο καταρρίπτεται.

Το στρώμα πάγου της Γροιλανδίας γίνεται όλο και πιο χοντρό. 
Το επόμενο παράδειγμα το χρησιμοποιούν επίσης ξανά και ξανά οι κινδυνολόγοι της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας. Γροιλανδία ... το σύνολο των παγετώνων θα λιώσουν και το νερό που καταλήγει στη θάλασσα, θα αυξήση το επίπεδο της θάλασσας κατά 10 μέτρα ή περισσότερο, και θα προκαλέσει παράκτιες πλημμύρες. Απίστευτες ιστορίες τρόμου και ψέματα.

Εδώ βλέπουμε μια εικόνα της Γροιλανδίας όπου με ραντάρ δορυφόρου μετρήθηκε το πάχος του πάγου κατά την περίοδο από το 1992 έως το 2003. Το κόκκινο χρώμα δείχνει μείωση, το μπλε- αύξηση του πάχος του πάγου. Με εξαίρεση ελάχιστων περιοχών ο χάρτης είναι μπλε, δηλ. ο πάγος γίνεται πιο χοντρός. Κατά μέσο όρο, ο πάγος αυξάνεται κατά 5,4 cm ανά έτος. Κανένα ίχνος λοιπόν της δραματικής τήξης των παγετώνων της Γροιλανδίας, το αντίθετο μάλιστα. Αλλά τι γίνεται εκεί μεταξύ των παγετώνων, υπάρχουν τα λεγόμενα hot spots, ή τους τόπους όπου η λάβα έρχεται κοντά στην επιφάνεια. Αυτή είναι και η αιτία της τήξης του πάγου απο πάνω σε ορισμένες περιοχές. Μόνο που αυτό το γεγονός δεν έχει καμία σχέση με το CO2. 

Όποιος δεν πιστεύει στην αύξηση του πάχους του πάγου στη Γροιλανδία, εδώ είναι δύο φωτογραφίες. Το DYE3 σταθμός ραντάρ του Πεντάγωνου χτίστηκε το 1971 πάνω σε πάγο σε σύγκριση με το 2006 όπου ο πάγος έχει περικυκλώση το ραντάρ.

Ο ισχυρισμός ότι οι πάγοι της Γροιλανδίας λιώνουν ταχέως, καταρρίπτεται.

Ο λόγος για την τήξη των παγετώνων στις Άλπεις 
Στη συνέχεια, οι υστερικοί και υπερευαίσθητοι οικολόγοι θα πούν: Αλλα ... αλλα οι παγετώνες στις Άλπεις, αυτοί λιώνουν, αυτό είναι και η απόδειξη ότι το CO2 είναι υπεύθυνο για ένα θερμότερο κλίμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβα έγιναν μελέτες των ελβετικών παγετώνων προκειμένου αποκαλυφθεί ο λόγος για το λιώσιμο των ελβετικών άλπεων. Οι επιστήμονες μελέτησαν επιτόπου τους παγετώνες για αρκετά χρόνια και κατέληξαν στα ακόλουθα αποτελέσματα: 

Πρώτον οι παγετώνες αντιδρούν με μεγάλη χρονοκαθυστέρηση. Δηλ. αυτό που συνέβη σήμερα έχει τα αίτια πολύ παλιότερα. Δεύτερον, στην επιφάνεια του παγετώνα έχει κατακάτσει σε γκρι ή μαύρη σκόνη και αιθάλης, που απορροφά περισσότερο θερμική ακτινοβολία και ως εκ τούτου προκαλεί συρρίκνωση. Αυτή η "βρωμιά" προέρχεται κυρίως από την κυκλοφορία, τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις, εργοστάσια παραγωγής ενέργειας, το πετρέλαιο θέρμανσης, πετρελαιοκίνητα οχήματα και γενικότερα απο τα μέσα μεταφοράς, κλπ. Φαίνεται καθαρά, παλιός πάγος είναι γκρι και σκούρος, νέος πάγος λευκός. 


Παλαιότερα, οι παγετώνες ήταν λευκοί, και αντικατοπτρίζε καλύτερα την ακτινοβολία. Κοιτάξτε πόσο μαύρο είναι τώρα.

Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης δεν άρεσε στους πελάτες-χρηματοδότες της μελέτης αυτής και έτσι δεν δημοσιεύτηκε ποτέ επειδή ήθελαν να ακούσουν ότι ο ένοχος για αυτό το φαινόμενο θα ήταν το CO2. Η μελέτη εξαφανίστηκε στο συρτάρι. 

Η υποχώρηση των παγετώνων έχει λοιπόν να κάνει με ένα κομμάτι της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, αλλά δεν είναι, όπως ισχυρίστηκε, το CO2 η αιτία, αλλά με τη δημιουργία μιας ταινίας μαύρων σωματιδίων στην επιφάνεια των πάγων. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να μειωθεί η σκόνη των ρύπων που διοχετεύεται στην ατμόσφαιρα. 

Ο ισχυρισμός ότι οι παγετώνες των Άλπεων λιώνουν εξαιτίας του CO2 καταρρίπτεται. 

Τυφώνες και οι τροπικές καταιγίδες σε μείωση 
Ένα από τα κύρια επιχειρήματα τους επίσης είναι ότι λόγο της υπερθέρμανσης του πλανήτη υπάρχει περισσότερη ενέργεια στην ατμόσφαιρα και τον ωκεανό, έτσι θα υπάρχουν πιο καταστροφικές καταιγίδες και τυφώνες σε όλο τον κόσμο, γεγονός που θα προκαλέσει ζημιές δισεκατομμυρίων.

Στην πραγματικότητα παρατηρείτε μείωση του αριθμού των τροπικών καταιγίδων και το 2009 ήταν το έτος με τη χαμηλότερη δραστηριότητα τα τελευταία 30 χρόνια. Στον Ατλαντικό, υπήρξαν μόνο τρεις τυφώνες στο σύνολο του έτους, κανένας απο τους οποίους δεν προσγειώθηκε στις ΗΠΑ, έτσι η εποχή των τυφώνων τελειώσε. 

Εδώ βλέπουμε ένα διάγραμμα με την ενέργεια των τυφώνων σε παγκόσμιο επίπεδο συνοψίζονται τα τελευταία 30 χρόνια. Το 2009 έφτασε στο ναδίρ. 

Ο ισχυρισμός ότι οι καταιγίδες και τυφώνες θα αυξηθούν σε αριθμό και την καταστροφή τους, καταρρίπτεται.

Θάλασσα θερμοκρασίες και κοράλλια είναι εντάξει 
Ενας άλλος εκφοβισμός που ακούμε συνεχώς είναι αυτός της αύξησης της θερμοκρασίας της θάλασσας με αποτέλεσμα να πεθαίνουν οι κοραλλιογενείς υφάλοι, όπως το Great Barrier Reef στα ανοικτά των ακτών της Αυστραλίας.

Εδώ βλέπουμε ένα διάγραμμα της θερμοκρασίας των ωκεανών από το Great Barrier Reef Θαλάσσιο Πάρκο, από το 1982 μέχρι σήμερα. Η τάση της θερμοκρασίας του νερού είναι γραμμική και από το 2002 υπάρχει ακόμα μια κάθοδος, με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες να επιτυγχάνονται τα τελευταία χρόνια. 



Ο ισχυρισμός ότι η θάλασσα γίνεται θερμότερη και οι κοραλλιογενείς ύφαλοι πεθαίνουν, καταρρίπτεται.

Συμπέρασμα: Βλέπουμε ότι ο πλανήτης μας είναι μια χαρά, όλα είναι φυσιολογικά, το κλίμα και όλες οι άλλες παραμέτροι που σχετίζονται με αυτό μένουν σταθερές, καμία ανησυχητική τάση στον ορίζοντα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να επαναπαυτούμε, αλλά σημαίνει ότι κάποιοι μας είπανε ψέματα. 

Τα επιχειρήματα των εκπροσώπων που υποστηρίζουν οτι η υπερθέρμανση οφείλεται στον ανθρώπινο παράγοντα λοιπόν διαψεύδονται. Έτσι, τα τελευταία 10 χρόνια δεν υπάρχει καμία άνοδος της θερμοκρασίας, και το CO2 δεν έχει καμία σχέση με το κλίμα. 

Συνεχώς προβάλλονται εικόνες καταστροφής, πλημμύρες και άλλες φυσικές καταστροφές οι οποίες συνδέονται με την αλλαγή του κλίματος για να μας τρομοκρατήσουν και να μας κάνουν να αισθανθούμε συνένοχοι σ΄αυτο το (ανύπαρκτο στην ουσία) έγκλημα, έτσι ώστε να είμαστε πρόθυμοι να ¨εξαγοράσουμε¨ την εξιλεώσει μας... 

Πρόκειται για χρήματα, εξουσία και έλεγχο. 

Το επόμενο όπλο στα χέρια των κινδυνολόγων ακούει στο όνομα «πρόσφυγες του κλίματος», άνθρωποι από τον III. Κόσμο, οι οποίοι έρχονται σε μας, λόγω της υποτιθέμενης υπερθέρμανσης του πλανήτη και θα μας πλημμυρίσουν. Άλλη κινδυνολογία. Η μόνη πραγματική πρόσφυγες του κλίματος που ξέρω εγώ είναι οι συνταξιούχοι που διαφεύγουν από το κρύο χειμώνα του Βορρά και πηγαίνουν στο θερμότερο νότο. 

Αυτό που διώχνει τον πληθυσμό της Αφρικής από την πατρίδα τους δεν είναι το CO2, αλλά οι πόλεμοι που επικρατούν εκεί, και που υποδαβλίζονται απο τη Δύση με τη λεηλασία των πόρων και την καταστροφή των φυσικών πόρων από τις πολυεθνικές εταιρείες. 

Είναι οι πολυεθνικές που αποψιλώνουν τα δάση, κλέβουν το νερό, αποξηρένουν τη γη και αφήνουν πίσω τους καμένη γη. Είναι αυτοί και οι δυτικές κυβερνήσεις, καθώς και οι παγκοσμίοι οργανισμοί, όπως ο ΟΗΕ, του ΠΟΕ, η ΠΟΥ και η ΕΕ που παράγουν μέσω της επιθετικής πολιτικής τους, πρόσφυγες πολέμου και οικονομικούς πρόσφυγες και όχι μια πλαστή υπερθέρμανση του πλανήτη, που σκόπό έχει να πανικοβάλλει και να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τα πραγματικά αίτια . 

Αναρωτιέται κανείς, γιατί προτιμούν να πιστεύουν τους επιστήμονες που διαδίδουν τέτοιες κινδυνολογίες οι οποίοι έχουν ήδη προειδοποιήσει απο το 1958 για μια αύξηση της θερμοκρασίας, η οποία όμως ποτέ δεν έγινε. Στη συνέχεια οι ίδιοι ερευνητές μίλησαν το 1970 για μια επερχόμεν εποχή των παγετώνων, η οποία ποτέ δεν συνέβη. Και το 1990 πάλι προβλέψεις για υπερθέρμανση του κλίματος! Είναι τελείως αναξιόπιστοι και στοιχειοθετούν το σκάνδαλο Climatgate. 
Βλέπετε αν οι επιστήμονες πούνε ότι όλα είναι εντάξει, και ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, δεν θα παίρνουν χρήματα για την έρευνα, θα είναι περιττή. Πρέπει πάντα να ανακοινώνουν καταστροφές, έτσι πιστεύουμε ότι υπάρχουν κίνδυνοι και έτσι δικαιολογόυν την ύπαρξή τους. Και όπως βλέπουμε με το Climategate, τα περιστατικά εμφανίζονται πιο δραματικά από ό, τι είναι. Με λίγα λόγια όποιος διασπείρει τον μεγαλύτερο πανικό αυτός θα πάρει τα περισσότερα χρήματα, έτσι δουλεύει το σύστημα. 

Οι επιστήμονες που εργάζονται ευσυνείδητα και μεθοδικά και που υποστηρίζουν οτι όλα είναι φυσιολογικά διότι το κλίμα πάντα έχει τις διακυμάνσεις του, δεν τυγχάνουν σοβαρής αντιμετώπισης. 

Το θέμα του CO2 είναι μια απάτη ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ, με σκοπό να ξεζουμίσουν ακόμα περισσότερο τους πολίτες. Δημιουργήθηκε χρηματηστήριο ρύπων, ο όγκος των διακινούμενων κεφαλαίων πέρυσι άγγιξε τα 198 δισ. Δολλάρια!!! 
Για να καταλάβετε τι μας περιμένει, ο πρωθυπυργός μας ΓΑΠ τάχθηκε υπέρ τις καθιέρωσης φόρου στις επιχειρήσεις που εκπέμπουν πολύ CO2 (ως καλό Νεοταξικό σκυλάκι!) αγνοώντας οτι ειναι πρωθυπουργός μιας χώρας της οποίας η ενεργειακές ανάγκες καλύπτονται κατά 50% με εργοστάσια που χρησιμοποιούν Λιγνίτη! (την πιό ρυπογόνα μορφή δηλ. παραγωγής ενέργειας στην Ευρώπη) 
Ως εκ τούτου η ΔΕΗ θα κληθεί το 2013 να πληρώσει, βάσει αυτής της νομοθεσίας,800 εκ. Ευρώ!!! ΟΛΟΓΡΑΦΩΣ: 800,000,000 € 

ΓΙΑ ΜΑΝΤΕΨΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ (ΠΑΛΙ) ; 
Ως εκ τούτου το ερώτημα: Πιστεύετε στα μάτια σας και την κοινή λογική ή στα ψέματα των mainstream ΜΜΕ και της προπαγάνδας; 

Τι πρέπει να κάνουμε; Μην αφήνετε τον εαυτό σας να μολυνθεί από το κλίμα της υστερίας και να μην έχετε καμία ενοχή. Ενημερώστε τους υπόλοιπους, μην πανικοβληθείτε, άλλες είναι οι σκοπιμότητες αυτού του παραμυθιού....
by kerberos
paraponarodos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου